Äppelpaj med grädde

Äppelpaj med grädde.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 5
    äpplen, skalade
  • 1msk
    honung
  • ½
    vaniljstång, urskrapad
  • 2 ½dl
    vetemjöl
  • 1 ¼
    strösocker
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1 ¼
    råsocker
  • 100g
    smält smör
  • 1
    ägg, lättvispat

Så lagar du

1. Kärna ur äpplen och tärna dem. Blanda med honung och urskrapad vanilj.

2. Blanda socker, råsocker, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt smält smör och sedan ägget.

3. Knåda till deg och kavla sedan ut ½ cm tjockt. Fördela äpplen i en form och täck med degen.

4. Baka i ugn på 185 grader tills gyllene och knäckigt, ca 20–30 minuter.

5. Lättvispa grädde med rivet citronskal. Rör i olivolja och förvara kylt till servering.

Dela det här receptet med dina vänner!