Äppelpaj med hasselnötsfyllning

Tid:

Äppelpaj.

Tid:

Missa inte Maud Onnermarks ljuvliga äppelpaj med underbar hasselnötsfyllning. Serveras ljummen med crème chantilly eller vaniljglass.

Ingredienser

8 portioner

Paj

  • 4 dl
    vetemjöl, 240 g
  • ½ dl
    strösocker
  • 1 krm
    salt
  • 150 g
    kallt smör
  • 3-4 msk
    kallt vatten

Fyllning

  • 100 g
    hasselnötter
  • 1 dl
    ljust muscovadosocker
  • 2 msk
    vetemjöl
  • 4 st
    äpplen, ca 600 g, t ex Aroma
  • 1 msk
    vispgrädde eller mjölk till pensling
  • 2 msk
    strösocker
  • 1 tsk
    finstött kardemumma eller mald kanel

Tillbehör

  • vaniljglass eller crème chantilly (se recept)

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg