Äppelpure, äppelchips och St Marcellin

Äppelpure, äppelchips och St Marcellin

Ingredienser

4portioner

  • 6
    äpplen, sötsyrliga
  • ½dl
    socker
  • ½dl
    äppelmust
  • florsocker

Så lagar du

1. Skiva äpple tunt. Lägg på bakplåtspapper eller silipatmatta. Pudra med florsocker och frys i ca 30 min. Baka i ugn på 95 C i ca 50 min-1 timme. Tag ut och lossa från papper eller matta.

2. Tärna äpple och lägg i en tättslutande plastbox. Tillsätt must och socker. Sätt på locket och micra tills äpplet är mjukt. Tag ut och mixa slätt. Kyl och servera med väl tempererad St Marcellin.

Dryckestips

Alkoholfri klar äppelmust (brukar finnas flera olika märken att köpa både i välsorterade livsmedelsbutiker och på Systembolaget).

Alkoholfri ofiltrerad must (brukar finnas flera olika märken att köpa både i välsorterade livsmedelsbutiker och på Systembolaget).

Päroncider (3,5 %)
Poiré Authentique, Normandie 3,5 %, Frankrike (11775) 99 kr (750 ml)

Äppelvin (15 %)
Maglehem 4:15, Österlen, Sverige (99543) 131 kr (500 ml)

Äppelstarkvin (17,5 %)

Pom Ingrid Marie (17,5 %)
Södermanland, Sverige (76322) 274 kr (750 ml)

Dela det här receptet med dina vänner!