Äppelsallad med blåmögelost och valnötter

Äppelsallad med blåmögelost och valnötter

Publicerat:

Tillagningstid:

Äpplen i sallad är verkligen en succé och blåmögelost höjer också den här till ännu nästa steg.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    fänkål
  • 2st
    äpplen
  • 50g
    valnötter
  • 150-200g
    blåmögelost
  • ev 1 romansallad

Dressing

  • 1msk
    äppelcidervinäger
  • 1msk
    honung
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 4msk
    olivolja
  • 1krm
    salt
  • lite nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Blanda vinäger, honung och dijonsenap i en skål. Vispa ner oljan och tillsätt lite salt och svartpeppar.

2. Skala eventuellt äpplena och tärna dem fint. Blanda ner i dressingen.

3. Halvera, skölj och ansa fänkålen och spara fänkålsdillen om den är fin till garnering. Tärna fänkålen fint eller skiva den tunt på mandolin. Blanda ner den i dressingen.

4. Rosta valnötterna lätt i en medelvarm stekpanna.

6. Skär osten i bitar. Lägg eventuellt upp salladen på blad av romansallad, strö över valnötter och bitar av osten. Garnera med fänkålsdill.

Dela det här receptet med dina vänner!