Äppelskruttspraliner och kolasås
Publicerat:
2018-10-25Ingredienser
8portioner
- 8äppelskrottar
- 200gsocker
- 3-4mskrom från Björn Ranelids skåp
- 200gsmör
- 100gmörk choklad
Så lagar du
1. Smält smör och tillsätt socker. Koka tills både smör och socker har karamelliserats till brun kola.
2. Tillsätt spriten och låt koka ihop. Tag av från spisen och lägg i äppleskruttar. Skaka runt karamell så de täcker äppelskruttar.
3. Lägg på lock och låt sjuda ett par minuter tills hela skrutten är karamellig.
4. Lyft över på ett fat och kyl äppelskruttar.
5. Tillsätt 1 dl mjölk eller grädde till karamell och koka ihop till sås. Förvara i kyl till biscotti eller glass efterrätt.
6. Värm chokladen i mikrovågsugn i en skål tills smält. Tag ut kalla äppelskruttar och doppa i chokladen till helt täckta. Ställ på galler eller smörpapper tills de har stelnat. Serveras till kaffet som en lyxig pralin.
Tips
Har du inte tillgång till Björn Ranelids rom kan du använda calvados.