Äppelsorbet med äppelchips

Äppelsorbet med äppelchips

Publicerat:

Tillagningstid:

Här förädlar vi frukten till en uppfriskande dessert.

Ingredienser

4portioner

Sorbet

  • 1st
    gelatinblad
  • dl
    strösocker
  • 1dl
    vatten
  • 2dl
    god äppelmust

Chips

  • 2st
    äpplen
  • 2msk
    florsocker
  • 2tsk
    kanel
  • ev citronmeliss eller mynta

Så lagar du

1. Sorbet: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp socker och vatten, ta av och låt svalna något. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i sockerlagen. Låt svalna och häll i äppelmusten.

2. Kör smeten i glassmaskin till fin konsistens – servera direkt eller ställ i frysen. Du kan också frysa den minst 4 timmar och röra om några gånger under tiden. 

3. Chips: Sätt ugnen på 80°, gärna varmluft. Kärna ur äpplena och skiva dem mycket tunt, helst på mandolin. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Blanda socker och kanel och sikta över äppelskivorna. Torka i ugnen 3-4 timmar; släpp ev ut lite ånga emellanåt. Lossa dem från papperet och låt gärna ligga kvar på eftervärmen.

4. Servera sorbeten i fina skålar eller glas med chipsen och ev ett blad mynta eller meliss.

Dela det här receptet med dina vänner!