Äpple med kanelbulle och vaniljglass

Äpple med kanelbulle och vaniljglass

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna efterrätt går hem bland alla åldrar!

Ingredienser

4portioner

  • 3
    äpplen
  • 1
    vaniljstång
  • 0,5dl
    vatten
  • 1dl
    strösocker
  • 75g
    smör
  • 3
    smulade kanelbullar
  • 1,5dl
    grädde
  • 1,5tsk
    vaniljsocker
  • 0,5liter
    vaniljglass

Så lagar du

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i ca 1x1 cm tärningar. Lägg dem i en kastrull.
  2. Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg ner i kastrullen. Tillsätt vatten och socker, sjud ca 10 min. Ställ kallt.
  3. Gör grova smulor av bullarna och stek med smör. Vispa ner grädden, rör i vaniljsockret.
  4. Varva kompott, smulkrisp, grädde och glass i portionsglas.
  5. Börja med äppelkompott, avsluta med smulkrisp och toppa med glass.

Dela det här receptet med dina vänner!