Äpplen med havresmul

Råvaror på träbord

Publicerat:

Tillagningstid:

Inget är godare än varma äpplen med krispigt täcke av havre, serveras tillsammans med lättvispad grädde.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    äpplen
  • ev finrivet skal av ½ citron
  • 50g
    smör
  • ½dl
    vetemjöl
  • ½dl
    strösocker
  • 1 ½dl
    havregryn
  • vispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Halvera, kärna ur och skiva äpplena och fördela dem i smorda cocotteformar. Blanda eventuellt ner rivet citronskal.

3. Smält smöret. Ta från värmen, rör ner mjölet och sedan socker och havregryn.

4. Grädda längst ner i ugnen 15–20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna något och servera evenutellt med vispgrädde.

Dela det här receptet med dina vänner!