Ingredienser

6–8 portioner

Foul (bönsallad)

  • 3 st
    tomater
  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    salladslök
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 knippa(or)
    bladpersilja
  • 1 st
    grön chili (kan uteslutas)
  • 2 burk(ar)
    foul, favabönor
  • ½ dl
    pressad citronsaft
  • ½ dl
    olivolja
  • salt

Mjukt tunnbröd (ca 15 stycken)

  • 50 g
    jäst
  • 1 tsk
    salt
  • 2 dl
    yoghurt naturell
  • 2 dl
    vatten
  • 3 msk
    solrosolja
  • cirka 8 dl
    vetemjöl

Stekt aubergine och halloumi med zatar

  • 1 st
    aubergine
  • 1 bit(ar)
    haloumi cirka 200 g
  • 1 tsk
    zatar eller sumac (finns i butiker som säljer arabiska specialiteter, men kan uteslutas)
  • 1 st
    citron
  • 5 st
    blad pepparmynta
  • olivolja

Så lagar du