Aromatiskt saffransris

Aromatiskt saffransris

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett enkelt sätt att sätta guldkant på riset är att fräsa det med kryddor innan kokning. Välj de kryddor du gillar och har hemma.

Ingredienser

4portioner

  • 2 ½dl
    basmatiris
  • 1nypa(or)
    saffran
  • 1dl
    mjölk
  • 1bit(ar)
    hel kanel
  • 4st
    gröna kardemummakapslar
  • 2st
    lagerblad
  • 4st
    nejlikor
  • 3 ½dl
    vatten
  • olja till stekning

Så lagar du

1. Värm mjölk och saffran, ställ åt sidan och låt dra. Skölj riset, låt rinna av.

2. Stek kryddorna i olja, tillsätt ris. Rör om och låt fräsa någon minut på svag värme.

3. Tillsätt saffransmjölk och vatten. Låt koka färdigt under lock. Läs koktid på förpackningen.

Dela det här receptet med dina vänner!