Asiatisk biff med ponzu

Tillagningstid:

Asiatisk biff med ponzu.

Publicerat:

Tillagningstid:

"Det är såsen som gör susen" är en kliché men i det här fallet stämmer det verkligen. Samma köttbit ger tre olika rätter beroende på hur man tillagar den. Den här såsen är kryddig och smakrik med mycket umami och passar perfekt till asiatiska rätter.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    ryggbiff (gärna ordentligt marmorerad, skuren i portionsbitar)
  • 10 cm
    rättika
  • 1
    purjolök
  • 100 g
    sockerärtor eller annan grönsak i säsong t ex morot

Ponzu

  • 1
    röd chili
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    citroner, saften
  • 1 dl
    soja
  • 1 msk
    rostade sesamfrön
  • 1
    salladslök, finhackad
  • 1 msk
    mirin
  • 1 tsk
    fisksås

Så lagar du