Asiatisk coleslaw

Vitkål, morot och purjolök på skärbräda

Publicerat:

Tillagningstid:

Coleslaw har många av oss ätit förr, men den här varianten brukar imponera även på coleslaw-experterna.

Ingredienser

6portioner

  • 500g
    vitkål
  • 2-3st
    morötter
  • 3st
    salladslökar
  • hackad koriander
  • 2-3msk
    jordnötter

Dressing

  • 2msk
    japansk soya
  • 2msk
    risvinäger
  • 1msk
    sesamolja

Så lagar du

1. Skär bort stocken och finstrimla kålen. Skala och grovriv moroten. Strimla salladslöken. Hacka koriandern. Blanda samman.

2. Blanda soya, vinäger och sesamolja. Häll över salladen. Låt gärna stå en timme eller längre.

3. Hacka nötterna och strö dem över vid servering.

Dela det här receptet med dina vänner!