Asiatisk "hot pot" med shitake, lantägg och bok choy

Asiatisk "hot pot" med shitake, lantägg och bok choy

Publicerat:

Hot pot är en underbar streetfood som lätt går att anpassa utifrån vad som finns hemma. Det är helt enkelt hälsosam buljongmat med en twist.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    odlad svamp
  • 2
    citrongräs
  • 1bit(ar)
    ingefära
  • ½
    chilipeppar
  • 2
    gula lökar
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    grönsaksbuljong tärning, eko
  • ½dl
    soja, ekologisk
  • 2liter
    vatten
  • 4
    ägg, ekologiska
  • 200g
    vetenudlar
  • 2
    bok shoy (kål)
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 50g
    hampafrö, rostade (alt. pumpa och solroskärnor)

Så lagar du

1. Riv 200 g svamp (gärna champinjon) i vattnet. Tillsätt krossat citrongräs, riven vitlök, riven ingefära, skivad chili, hackad lök och buljongtärning.

2. Sjud under lock i minst 1 h (blir godare ju längre tid). Smaka av med salt och soja.

3. Koka ägg 7 min i kokande vatten. Skala och dela. Koka nudlar och bok shoy hastigt i lättsaltat vatten och kyl sedan. Stek snabbt eller förväll övrig svamp.

4. Fördela svamp, skuren kål och nudlar i skålar. Toppa med halverade ägg och rostade hampa frö. Sila sedan riktigt varm buljong över rätten så att det nästan täcker. Klipp över lite koriander. Ät med pinnar och sked.

Dela det här receptet med dina vänner!