Auberginebiffar med örtolja, mozzarella och picklade tomater

Tillagningstid:

En tallrik med rostad aubergine serverad med burrata, picklade tomater, olja och en kvist rosmarin.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jag älskar aubergine i alla former. Här är den grillad och tärnad och serveras med en god mozzarella och sötsyrliga picklade tomater. Ett bra vegetariskt alternativ om man serverar råbiff, men också bara en härlig smakkombination i största allmänhet!

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    aubergine, stor
  • 1 msk
    citronsaft
  • 1 tsk
    vinäger
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • 2-3 msk
    olivolja
  • salt och peppar

Örtolja

  • 1 dl
    örter, t ex basilika, bladpersilja och rosmarin
  • 3 dl
    rapsolja

Tillbehör

  • 1
    buffelmozzarella eller burrata

Så lagar du