Auberginebiffar med örtolja, mozzarella och picklade tomater

En tallrik med rostad aubergine serverad med burrata, picklade tomater, olja och en kvist rosmarin.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jag älskar aubergine i alla former. Här är den grillad och tärnad och serveras med en god mozzarella och sötsyrliga picklade tomater. Ett bra vegetariskt alternativ om man serverar råbiff, men också bara en härlig smakkombination i största allmänhet!

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    aubergine, stor
  • 1msk
    citronsaft
  • 1tsk
    vinäger
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 2-3msk
    olivolja
  • salt och peppar

Örtolja

  • 1dl
    örter, t ex basilika, bladpersilja och rosmarin
  • 3dl
    rapsolja

Tillbehör

  • 1
    buffelmozzarella eller burrata

Så lagar du

1. Skär aubergine i knubbiga skivor. Pensla med lite olivolja och grilla i en het grillpanna så de är helt genomlagade. Låt svalna lite.

2. Tärna auberginen och blanda med citronsaft, vinäger, olivolja och finhackad rosmarin. Ställ åt sidan.

Örtolja

3. Blanchera örterna i kokande vatten i cirka 20 sekunder. Lägg direkt genom att lägga den i isvatten. Lägg örterna i en handduk och pressa ur all vätska. hacka örterna grovt. Mixa med rapsolja i några minuter i en mixer. Sila genom en trådsil.

Recept på Picklade tomater kan du läsa här.

Dela det här receptet med dina vänner!