Aubergine i fiskdoftande sås

Aubergine i fiskdoftande sås

Publicerat:

Tillagningstid:

Rätten har egentligen ingen fisk i sig utan är kryddad på samma sätt som man vanligtvis kryddar fiskrätter.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    aubergine
  • 3dl
    jordnötsolja
  • 1 ½msk
    kinesisk chilibönpasta (kan ersättas med lite sambal, oelek blandad med soja och gärna misopasta)
  • 1msk
    finhackad ingefära
  • 2st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ½dl
    grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 2tsk
    socker
  • ½msk
    potatismjöl eller maizena blandat med 1 msk kallt vatten
  • 2tsk
    maltvinäger eller Chinkiangvinäger
  • 2st
    finhackade stjälkar vårlök

Så lagar du

1. Skär aubergine i jämna tärningar. (Om du hinner: Salta ur dem genom att lägga dem i ett durkslag och strö ett lagar salt över dem. Låt stå i cirka 30 minuter, skölj och torka av dem ordentligt.)

2. Hetta upp 3 dl olja i din wokpanna tills den är ca 180 grader. Fritera auberginetärningarna i omgångar tills de är gyllene och mjuka invändigt. Lägg att rinna av på hushållspapper.

3. Häll av oljan och värm ett par matskedar. Lägg i chilibönpasta, vitlök och ingefära och fräs under omrörning i några minuter. Häll på buljong och lägg i socker. Rör om och smaka av med salt.

4. Lägg i auberginetärningarna och låt puttra i några minuter. Red av med potatismjölet. Blanda ner vinäger och finhackad vårlök. Servera med ris.

Dela det här receptet med dina vänner!