Aubergine med mozzarella och paprika

Aubergine med mozzarella och paprika.

Publicerat:

Tillagningstid:

Härlig vegetarisk smårätt med massor av smak från hemgjord kryddolja.

Ingredienser

2portioner

  • 1
    aubergine
  • olivolja
  • 1
    buffalomozzarella
  • parmesan
  • 2
    paprikor

Kryddolja

  • 1 näve
    bladpersilja eller basilika eller mynta
  • 1tsk
    rökt paprika
  • ½tsk
    salt
  • 1
    näve valnötter
  • ca 2dl
    olivolja

Till servering

  • balsamicoglaze

Så lagar du

1. Skiva och salta aubergine.

2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Se till att olivoljan är riktigt varm och stek auberginen till gyllene på båda sidor.

3. Hacka bladpersiljan. Blanda i en skål tillsammans med rökt paprika, krossade valnötter och salt. Rör ihop med olivolja.

4. Lägg upp auberginen på en tallrik.

5. Skär mozzarellan i skivor och hyvla parmesan.

6. Dela paprikan i klyftor och stek i olivolja till mjuk. Salta och peppra efter smak.

7. Bygg ett torn genom att varva parmesan, mozzarella, paprika och kryddolja.

8. Om du vill, ringla över lite balsamicoglaze precis innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!