Auberginecannelloni

Auberginecannelloni.

Publicerat:

Tillagningstid:

Anne Lundberg jobbar i köket under filminspelning i Fjällbacka och kommer skådespelarna inpå (mat-)livet.

Ingredienser

4portioner

  • 2paket
    lasagneplattor, färska
  • 2
    aubergine
  • 1
    gul lök, stor
  • 2klyfta(or)
    vitlök, rivna
  • ½dl
    balsamvinäger
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • 1-2dl
    kokta linser eller keso
  • 1dl
    parmesan
  • 1msk
    oregano
  • 1msk
    basilika
  • 1msk
    grönsaksbuljongpulver
  • 1tsk
    timjan
  • 1tsk
    socker
  • 2dl
    grädde
  • salt och peppar

Bechamelsås

  • 50g
    smör
  • ½dl
    mjöl
  • 4dl
    mjölk
  • 1dl
    crème fraiche
  • ½tsk
    grönsaksbuljongpulver

Gratinering

  • 2dl
    parmesan, riven
  • 1
    mozzarella, skivad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tärna auberginen, hacka lök och riv vitlök.

3. Stek på medelvärme i olivolja tills mjukt, ca 5-10 min

4. Häll på balsamvinägern och låt koka in.

5. Häll över de krossade tomaterna samt kryddor. Låt koka ca 15 min.

6. Blanda i grädden och låt tjockna.

7. Rör ner de kokta linserna, och den rivna parmesanen.

8. Smaka av med salt & peppar

9. Gör bechamelsås: Värm smör i en tjockbottnad kastrull.

10. Rör ner mjöl.

11. Späd med mjölk under omrörning.

12. Tillsätt crème fraiche och grönsaksbuljong.

13. Lägg en stor klick röra på varje lasagneplatta och rulla ihop och placera i en oljad ugnsfast form.

14. Häll över bechamelsåsen.

15. Strö över parmesan och fördela mozzarellan över cannelonin.

16. Grädda i ugn ca 15 min eller tills den fått färg.

17. Servera med en sallad på jordgubbar, machèsallad, mozzarella och rödlök.

Dela det här receptet med dina vänner!