Äventyrskrabbelurer

Äventyrskrabbelurer

Publicerat:

I Fixaräventyret överraskade vi deltagarna med krabbelurer till frukost. Fixarna tyckte att det var supergott. Nyplockade bär från skogen smakar alltid allra bäst!

Ingredienser

20portioner

Krabbelurer

  • 4st
    ägg
  • 3dl
    strösocker
  • 3dl
    mjölk
  • 10dl
    vetemjöl
  • 4tsk
    bakpulver
  • 5tsk
    vaniljsocker
  • 0,5tsk
    salt
  • smör till stekning

Rårörda bär

  • 400g
    blandade skogsbär (hallon, blå, björnbär)
  • 2msk
    strösocker
  • 5dl
    vispgrädde

Så lagar du

1. Tänd elden. Låt glöden lugna sig något innan du börjar steka krabbelurerna, annars är risken stor att de bränns.
2. Blanda skogsbären med strösockret i en skål.
3. Vispa grädden tills den blir lättvispad. Jag tycker inte om när den är för fast!
4. Vispa ägg och strösocker poröst och till att sockerkristallerna löst sig.
5. Häll i mjölken och vispa samman.
6. Tillsätt därefter vetemjölet lite åt gången under ständig omrörning. Vispa tills smeten är helt jämn.
7. Vispa ner bakpulvret, saltet och vaniljsockret.
8. Hetta upp ett plättjärn. Smält lite smör i varje plätthål.
9. Klicka en msk av smeten i varje plätthål. Det kan verka lite - men de kommer bli mycket större då bakpulvret kommer göra så att krabbeluren expanderar!
10. Stek i ca 2–3 minuter på varje sida.
11. Servera krabbelurerna med den lättvispade grädden och de rårörda skogsbären.

Dela det här receptet med dina vänner!