Baba ganoush (aubergineröra)

Baba ganoush.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mustig aubergineröra som i original inte innehåller yoghurt.

Ingredienser

3 - 6portioner

  • 4st
    auberginer
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • ½dl
    pressad citron
  • ½dl
    tahini
  • 1dl
    meze-yoghurt
  • 4msk
    olivolja
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    peppar
  • granaäpple

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Tvätta auberginerna och stick hål på dem med en kniv så att de inte spricker i ugnen.

3. Lägga auberginerna i en ugnsfast form och rosta dem i 250 grader i 15-20 minuter.

4. Ta ut dem när de blivit alldeles svarta och skala de under rinnande vatten. Låt rinna av i durkslag i 15 minuter.

5. Hacka auberginerna och mixa dem tillsammans med tahini, citron, vitlök, yoghurt och salt.

6. Lägg upp på ett fint fat och dekorera med olivolja och granatäpple.

Dela det här receptet med dina vänner!