Baba ganoush (aubergineröra)
Publicerat:
2015-12-16Tillagningstid:
Mustig aubergineröra som i original inte innehåller yoghurt.
Ingredienser
3 - 6portioner
- 4stauberginer
- 2klyfta(or)vitlök
- ½dlpressad citron
- ½dltahini
- 1dlmeze-yoghurt
- 4mskolivolja
- 1tsksalt
- 1krmpeppar
- granaäpple
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Tvätta auberginerna och stick hål på dem med en kniv så att de inte spricker i ugnen.
3. Lägga auberginerna i en ugnsfast form och rosta dem i 250 grader i 15-20 minuter.
4. Ta ut dem när de blivit alldeles svarta och skala de under rinnande vatten. Låt rinna av i durkslag i 15 minuter.
5. Hacka auberginerna och mixa dem tillsammans med tahini, citron, vitlök, yoghurt och salt.
6. Lägg upp på ett fint fat och dekorera med olivolja och granatäpple.