Baba Ghanouj, tabbouleh och hummus

Tid:

Ingredienser

4–6 portioner

Baba Ghanouj

  • 4 st
    aubergin
  • 4 st
    salladslök, finhackad
  • 3 klyfta(or)
    vitlök, finhackad
  • 20 st
    körsbärstomater, klyftade
  • 1 dl
    hackad bladpersilja
  • 1 dl
    hackad mynta
  • 1 dl
    hackade nötter, t ex valnöt, pistage, mandel
  • 1 st
    granatäpple
  • 2 msk
    granatäpplesirap
  • 2 msk
    extra virgin olivolja
  • saften av 1 stor citron
  • 1 tsk
    flingsalt

Tabbouleh

  • 1 dl
    fint bulgurvete
  • 4 st
    stora mogna tomater
  • 4 st
    salladslökar, fint hackade
  • 3 dl
    hackad bladpersilja
  • 3 dl
    hackad färsk mynta
  • 2 krm
    mald kanel
  • 2 krm
    mald kryddpeppar
  • ½ tsk
    nymald svartpeppar
  • saften av 2 citroner
  • 4-5 msk
    extra virgin olivolja
  • ca 2 tsk
    flingsalt

Till garnering

  • 2 st
    endivsallad
  • 1 st
    granatäpple

Hummus

  • 3 dl
    torkade kikärtor blötlagda över natten i rikligt med kallt vatten
  • ca 1 dl
    av kokvattnet från kikärtorna
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • saften av 2 citroner
  • 1 ½ dl
    tahini
  • salt

Till garnering

  • 1 msk
    hackad bladpersilja
  • 100 g
    nötkött (ryggbiff), skuren i små tärningar
  • 2 msk
    pinjenötter
  • salt
  • 3 msk
    olivolja
  • tunna pitabröd

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg