Babs-Ulla-mackan (tunnbrödssnacks med tonfiskröra)

Tunnbrödsnacks med tonfiskröra.

Publicerat:

Tillagningstid:

Skådespelaren Pia Johansson bjuder på tunnbrödssnacks med tonfiskröra.

Ingredienser

4portioner

Tunnbrödssnacks

  • 2bit(ar)
    hårt tunnbröd
  • 1dl
    Västerbottensost, riven
  • 1tsk
    flingsalt
  • smör

Tonfiskröra

  • ½
    rödlök
  • 2
    ägg, hårdkokta
  • 1
    citron
  • 1burk(ar)
    tonfisk i vatten (200 g)
  • 1dl
    crème fraiche
  • 3msk
    majonnäs
  • 3msk
    hackad dill
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • valfri sallad

Så lagar du

Tunnbrödssnacks

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryt små bitar av bröden och bred på smör, strö över Västerbottensosten och salta med flingsalt.
  3. Grädda 4–5 minuter i ugnen och servera sen direkt.

Tonfiskröra

  1. Finhacka rödlöken och grovhacka­ äggen. Tvätta citronen och finri­v ­zesten. Lägg i en skål.
  2. Låt tonfisken rinna av och mosa den med en gaffel.
  3. Blanda ihop tonfisk, ägg, rödlök, crème fraiche, majonnäs, dill och citronskal. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera röran med tunnbröd och valfri sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!