Baconlindad köttfärslimpa med fruktkompott

Baconlindad köttfärslimpa med fruktkompott

Publicerat:

Tillagningstid:

Som ett minne ur barndomen - en fast och fin köttfärslimpa. Här i ny smakrik tappning med en kärna av sötsyrlig fruktkompott och en yta av saftig bacon.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    köttfärs (blandfärs)
  • 10g
    salt
  • 2st
    ägg
  • 3msk
    ströbröd
  • 3msk
    vatten
  • 75g
    torkade aprikoser
  • 75g
    torkade plommon
  • 5kvist(ar)
    timjan
  • 1st
    gul lök
  • 3msk
    vinäger
  • 2paket
    bacon

Bakad potatis med smör

  • 4st
    bakpotatisar
  • smörskivor
  • persilja
  • flingsalt

Morötter i mineralvatten

  • 5st
    stora morötter
  • 1st
    gul lök
  • 5dl
    kolsyrat mineralvatten
  • 1msk
    smör
  • 1kruk(or)
    persilja
  • 1msk
    ättika
  • salt

Så lagar du

Köttfärslimpa

1. Blanda färsen med salt. Tillsätt ägg och rör in noggrannt. Blanda in blötlagt ströbröd och smaka av med salt och vitpeppar.

2. Svetta schalottenlöken mjuk i lite smör. Tillsätt tärnade frukter, timjan och vinäger och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

3. Bred ut färsen och lägg en sträng med fruktkompott i mitten. Vik över färsen och rulla till en rulle. Lägg sedan ut bacon och placera färsen i mitten. Vik över bacon så att det täcker och placera sedan i en form eller på en smörad plåt.

4. Baka i ugn på 175 C till en innertemperatur på 65 C (ca 30 min).

5. Servera med morötter kokta i mineralvatten, gräddsky och bakad potatis.

 

Bakad potatis med smör

1. Baka potatis i ugn på 200 C tills mjuka till kärnan.

2. Gröp ur potatis och lägg på smörklickar elller smörskivor, persilja och flingsalt.

 

Morötter i mineralvatten

Koka grönsaker i kolsyrat mineralvatten och du förhöjer smaken på dem!

1. Svetta löken i smöret tills genomskinlig och mjuk.

2. Tillsätt hela, tvättade morötter, krossade persiljestjälkar och kolsyrat mineralvatten.

3. Koka under lock tills morötterna är mjuka men spänstiga. Smaka av med lite salt, ättika och finhackad persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!