Bagels - Everything bagel med Lox and schmear

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Bagels - Everything bagel med Lox and schmear

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Bagels är New York så som New York är bagels. Detta bröd härstammar från de polska judarna som bosatte sig i New York. Brödets karakteristiska smak och utseende kommer från den kokningsprocess brödet genomgår innan bakningen. Servera gärna bröden till frukost eller som en lyxig brunchrätt, nämligen en ”Everything bagel with Lox and schmear”.

Ingredienser

7 portioner

  • 550 g
    vetemjöl (starkt 13-14% proteinhalt)
  • 18 g
    maltsirap (finns i välsorterade nätbutiker)
  • 300 g
    vatten (kallt)
  • 17 g
    socker
  • 10 g
    jäst
  • 11 g
    salt

Fröblandningen

  • 120 g
    lökflingor
  • 90 g
    sesamfrön
  • 90 g
    svarta vallmofrön
  • 10 g
    flingsalt

För bagelkoket

  • 2000 g
    vatten
  • 100 g
    maltsirap

Så lagar du