Bagna Cauda

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    smör
  • 1dl
    olivolja
  • 4st
    vitlöksklyftor (100 g)
  • 4st
    sardellfiléer (100 g)

Så lagar du

Färska fina grönsaker att doppa i, till exempel:

Skalade morötter skurna i stavar. Väl sköljda, späda rädisor och

gott vitt bröd skuret i stora tärningar – gärna ciabatta eller italienskt lantbröd.

Skala vitlöksklyftorna och skiva dom så tunt du kan. Hacka sardellfileerna i små bitar.

Lägg smör i en liten kastrull och smält det på svag värme. Häll i olivolja. Lägg i vitlökskskivorna och de hackade sardellfileerna och låt alltihop puttra på svag värmen i 10 minuter. Rör om då och då.

Servera såsen varm och Låt gästerna doppa grönsaker och bröd i såsen.

Dela det här receptet med dina vänner!