Bagna cauda

Bagna cauda

Publicerat:

Tillagningstid:

En varm, kryddig dipp från Norra Italien som passar fint som förrätt eller som ett plockigt drinktilltugg som kommer väcka förtjusning! Fördela gärna i portionsskålar och servera varmt.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 6st
    sardeller
  • 2msk
    olivolja
  • 100g
    smör

Att dippa

  • 1st
    blomkål
  • 250g
    sparrisbroccoli
  • 3-4skiva(or)
    surdegsbröd skuret i tärningar

Så lagar du

  1. Skala vitlöken. Mosa vitlök och sardeller till en puré i en mortel.
  2. Fräs purén sakta i olivolja i en kastrull utan att den tar färg.
  3. Tillsätt smör. Låt det smälta ihop med sardellerna och vitlöken.
  4. Skär blomkål i buketter och ansa broccolin. Ånga med hjälp av en ånginsats eller ett durkslag i cirka 5 – 10 minuter. Grönsakerna ska fortfarande ha tuggmotstånd!
  5. Servera dippen varm med grönsaker och brödtärningar att doppa.

Dela det här receptet med dina vänner!