Lökpaj med franska influenser

Tid:

Pajen är i en röd skål och en träsked i bredvid.

Tid:

Pajen är fyllig, ganska lätt att tillreda och det röda vinet ger en fin färg till den, för att inte tala om smaken. Receptet är inskickat av Mari Tiensuu.

Ingredienser

4 portioner

Botten

  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 100 g
    smör
  • 1 dl
    vatten, kallt

Fyllning

  • 6
    gula lökar
  • 2 msk
    olja
  • 2 dl
    rött vin
  • ½
    citron, saften
  • 1 tsk
    honung

Äggmjölk

  • 2 dl
    mjölk eller grädde
  • 1 tsk
    salt
  • 1
    ägg
  • 2 tsk
    dragon
  • 2-3
    ost, riven

Så lagar du