Bakad äppelkompott med varm kardemummagrädde och brödriv

Bakad äppelkompott med varm kardemummagrädde och brödriv

Publicerat:

Tillagningstid:

Äpple som ligger och skrumpnar känner kanske de flesta igen och här kommer ett supersnabbt recept på en god enkel äppelkompott. Skrumpna äpplen bakas hela i ugnen och mosas sedan till en grov kompott serverad med ljummen grädde och ett härligt crumble på uppstekt bröd med socker, kanel och kardemumma. Så enkelt men ack så gott!

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    äpplen
  • 3msk
    russin
  • 4skiva(or)
    ljust bröd
  • 3msk
    smör
  • 1msk
    socker
  • 1tsk
    kanel
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1tsk
    kardemummakärnor

Så lagar du

1. Picka äpplena och baka dom i ugn på 200 grader i 20-30 minuter tills de spricker upp. Ta ut och låt svalna något.

2. Skrapa loss köttet från kärnhuset och mosa dina äpplen grovt, blanda ner hackade russin och kyl ner.

3. Bryt eller riv brödskivorna i grövre bitar. Smörstek brödet på medelvärme tills det rostas och får fin färg. Krydda med kanel och socker, häll upp på glas och låt svalna.

4. Vid servering - Värm grädden tillsammans med kardemummakärnor och servera till den kylda kompotten, toppa med brödrivet.

Dela det här receptet med dina vänner!