Bakad äpple- och kanelgröt (baked oat meal)

Bakad äpple- och kanelgröt (baked oat meal)

Ingredienser

4portioner

  • 4dl
    havregryn
  • 2msk
    linfrö, krossade
  • ½krm
    bakpulver
  • ½ tsk
    salt
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 1tsk
    kanel
  • ½dl
    russin eller torkade blåbär/tranbär
  • 2msk
    honung
  • 4dl
    mjölk
  • 1st
    äpple, rivet eller 1 banan, mosad
  • 1st
    ägg

Topping

  • några klickar smör eller kokosfett, honung, pumpakärnor eller hackad mandel/nötter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra råvarorna. Rör ner resterande ingredienser.

2. Häll blandningen i en smord ugnsform, klicka på lite smör/kokosfett och ringla en tesked honung över. Toppa med pumpakärnor, hackad mandel eller nötter.

3. Grädda cirka 30 minuter mitt i ugnen, tills ytan är vackert gyllene och smeten har stannat. Servera som den är, med frukt och bär eller med tjock yoghurt blandad med rivet äpple.

Dela det här receptet med dina vänner!