Bakad brietårta med nötter och frukt

Bakad brietårta med nötter och frukt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smält, varm ost med ljuvlig topping. Frukten ger välbehövlig syra och nötterna krispig karamellighet. Så enkelt och så gott!

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1
    hel brieost, ca 500 g
  • 500g
    blandad frukt i bitar, t ex plommon, aprikoser, fikon, körsbär, clementin
  • 2kvist(ar)
    färsk rosmarin

Topping

  • 1dl
    råsocker
  • 3dl
    blandade nötter, t ex pistasch, pekan, mandel, valnötter
  • 2dl
    färska tranbär (eller 1 dl torkade, alt körsbär)
  • 3msk
    honung
  • 1
    ekologisk apelsin

Till servering

  • mjukt tunnbröd eller varm baguette

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Packa upp osten, lägg den i en ugnsform.

2. Lägg frukt och rosmarin runt om, baka 10 minuter.

3. Gör topping: Smält socker, tillsätt nötter, tranbär och honung. Rör om.

4. Häll nötterna över osten, ställ in i ugnens nedre del tills osten är varm och mjuk rakt igenom och ytan är gyllene. Riv apelsinskal över just innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!