Hallonpaj med vaniljfyllning

Tillagningstid:

Bakad hallonpaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jesper Långströms hallonpaj bakas med sockerdeg och serveras med vaniljsås eller vaniljglass. Ett måste på sommarens fester.

Ingredienser

10–14 portioner

Sockerdeg

  • 100 g
    smör, normalsaltat
  • 100 g
    florsocker
  • 200 g
    vetemjöl
  • 1
    ägg
  • 1 krm
    salt

Pajfyllning

  • 65 g
    smör, brynt
  • 70 g
    strösocker
  • 1
    ägg
  • 35 g
    vetemjöl
  • ½ tsk
    bakpulver
  • 1 krm
    salt

Vaniljkräm

  • 2 dl
    mjölk, standard
  • 1/5
    vaniljstång eller 1 krm vaniljpulver
  • 2 st
    äggulor, ca 40g
  • 50 g
    strösocker
  • 15 g
    majsstärkelse
  • 10 g
    smör
  • ca 200 g
    hallon, frusna

Pajsmulor

  • 40 g
    smör
  • 80 g
    vetemjöl
  • 10 g
    vaniljsocker
  • 30 g
    florsocker
  • 1knivsudd
    salt

Så lagar du