Bakad kålrabbi med brynt smör

Bakad kålrabbi med brynt smör.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättlagad och god förrätt. Kålrabbin serveras med brynt smör och senapsslungade brödsmulor. Låt gärna kålrabbin bakas i ugnen i två timmar.

Ingredienser

4portioner

  • 1-2st
    kålrabbi
  • olivolja
  • flingsalt
  • 50g
    smör

Senapsslungade brödsmulor

  • 2dl
    rivna brödsmulor
  • 2msk
    smör
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1tsk
    timjan
  • 1tsk
    finhackad bladpersilja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Smält smöret i en liten kastrull. Blanda ner senap, timjan och persilja. Låt svalna något. Vänd brödsmulorna i smöret och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 10 – 12 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga. Lägg åt sidan.

3. Skala kålrabbin och pensla med olivolja, strö över lite salt och slå in den i aluminiumfolie, baka kålen i ugnen i ca 45 minuter till en och en halv timme, den ska bli mjuk och genomlagad. Dela kålrabbin i klyftor.

4. Bryn smöret under omrörning tills det mörknar och börjar dofta nötigt. Slå smöret över kålrabbin och strö över brödsmulor servera med detsamma.

Dela det här receptet med dina vänner!