Bakad kålrabbi med brynt smör
Publicerat:
2016-08-31Tillagningstid:
Lättlagad och god förrätt. Kålrabbin serveras med brynt smör och senapsslungade brödsmulor. Låt gärna kålrabbin bakas i ugnen i två timmar.
Ingredienser
4portioner
- 1-2stkålrabbi
- olivolja
- flingsalt
- 50gsmör
Senapsslungade brödsmulor
- 2dlrivna brödsmulor
- 2msksmör
- 1mskdijonsenap
- 1tsktimjan
- 1tskfinhackad bladpersilja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en liten kastrull. Blanda ner senap, timjan och persilja. Låt svalna något. Vänd brödsmulorna i smöret och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 10 – 12 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga. Lägg åt sidan.
3. Skala kålrabbin och pensla med olivolja, strö över lite salt och slå in den i aluminiumfolie, baka kålen i ugnen i ca 45 minuter till en och en halv timme, den ska bli mjuk och genomlagad. Dela kålrabbin i klyftor.
4. Bryn smöret under omrörning tills det mörknar och börjar dofta nötigt. Slå smöret över kålrabbin och strö över brödsmulor servera med detsamma.