Bakad müsli

Bakad müsli i små portionsformar, toppad med yoghurt och granatäppelkärnor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräscha frukter under en knaprig topp. Det här är ett lyxigare sätt att servera frukostmüslin på.

Ingredienser

2portioner

  • 2dl
    bär eller frukt i skivor, t ex äpple, persika, körsbär
  • 2dl
    kokosgrädde
  • 1nypa(or)
    vanilj
  • 1nypa(or)
    kanel
  • 1nypa(or)
    salt
  • 2dl
    müsli
  • 1msk
    sirap eller honung
  • 1dl
    nötter eller mandel
  • tjock yoghurt eller kokosgrädde, till servering

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg frukt och bär i botten på ugnsfasta portionsskålar.

2. Blanda kryddor och kokosgrädde, häll det ovanpå frukten.

3. Blanda torra ingredienser med sirap/honung och strö ovanpå. Baka gyllene i ugnen, det tar ca 15 minuter.

4. Servera med en klick tjock yoghurt eller mer kokosgrädde.

Dela det här receptet med dina vänner!