Bakad purjolök

Bakad purjolök

Publicerat:

Tillagningstid:

Purjolök är en underskattad råvara. Det här receptet önskar jag att alla testar, så enkelt, så gott!

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    purjolök
  • olja
  • flingsalt

Topping

  • 1dl
    rostad mandel
  • 100g
    fetaost (valfritt)
  • balsamico eller honung
  • granatäpplekärnor

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig värme.
  2. Dela purjolökarna på längden, men låt de sitta ihop längst ner. Skölj dem noga och lägg på en plåt. Ringla över olja, salta och peppra.
  3. Rosta i ugnen tills de är mjuka igenom och gyllene runt om. Det tar ca 20 minuter. De kan bli lite brända i yttersta skalet, då tar du bara bort det.
  4. Toppa med mandel, ost, balsamico och granatäpple.

Dela det här receptet med dina vänner!