Bakad vitkålssallad

Bakad vitkålssallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Att få chansen att använda allt det fina som trädgården levererar är otroligt härligt, men ibland utmanande. Särskilt när mycket blir klart samtidigt. Lösningen kan vara en massa smårätter. Smaklig måltid.

Ingredienser

  • 1st
    litet huvud vitkål eller spetskål
  • 2kvist(ar)
    färsk rosmarin
  • 2kvist(ar)
    salvia
  • 3-4msk
    olivolja
  • salt

Så lagar du

  1. Skär kålen i grova bitar. Lägg i en ugnsfast form och gnid in med olivolja. 
  2. Rosta kålen i mycket het ugn, ca 250 grader, tills den har fått lite färg. Ta ut och tillsätt örterna som först hackas. Sätt in i ugnen igen och fortsätt tillagningen ca fem minuter. 
  3. Ta ut, låt svalna något, smaksätt med salt.  Servera varmt eller kallt.

Dela det här receptet med dina vänner!