Bål med havtorn och äpple

Bål med havtorn och äpple.

Publicerat:

Tillagningstid:

En frisk och läskande bål är en välkomnande fördrink som retar smaklökarna. Färsk frukt ger syrlighet och fräschör.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1
    citron
  • 2
    limefrukter
  • 2
    gula äpplen
  • ½kruk(or)
    citronmeliss
  • 3påse(ar)
    isbitar
  • 1ask(ar)
    havtorn eller hjortron, fryst
  • 75cl
    vitt vin
  • dl
    hjortronlikör
  • 3dl
    äppeljuice, färskpressad
  • ca 5dl
    sodavatten

Så lagar du

Tips

1. Lägg äppel- citron- och limeskivor i botten på en stor glaskanna tillsammans med citronmeliss.

2. Tryck till frukterna med en slev så att de ger ifrån sig smak.

3. Lägg i isbitar och häll på vinet och äppeljuicen.

4. Toppa upp med sodavatten och lägg i de frusna bären.

Lägg isbitarna ovanpå frukten för att hålla frukten på botten i kannan. Vill du ha ett alkoholfritt alternativ? Ersätt vinet mot alkoholfritt vin eller fläder- och/eller äppelsaft. Ersätt hjortronlikören med hjortronsylt.

Dela det här receptet med dina vänner!