Banan i smördegspuff
Ingredienser
4portioner
- 2stbananer
- 2stsmördegsplattor
- 1stägg
- 3-4 mskråsocker
- 2dlvispgrädde
- 2mskflorsocker
- 1tskvaniljsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader. Låt smördegsplattan tina på en skärbräda och kavla ut den till ungefär dubbla storleken.
2. Dela bananerna mitt itu och lägg upp dem glest med snittsidan upp på smördegen. Skär eller sporra smördegen runt konturerna av bananerna med en centimeters kant runt om.
3. Lägg upp smördegen med bananerna lite glest på en plåt med bakplåtspapper. Knäck ägget i en liten skål och vispa ihop. Pensla ägg på smördegskanterna. Strö råsocker över alltihop.
4. Sätt in i ugnen i 10 minuter eller tills kanterna har puffat upp runt bananen och fått lite färg. Häll undertiden grädde i en bunke och lägg i florsocker och vaniljsocker.
5. Vispa grädden fluffig. Servera bananerna varma med grädde till. Strö gärna över lite rostade nötter.