Bananbröd

Bananbröd med pumpakärnor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gott och nyttigt bröd utan jäst som bakas på det man har hemma.

Ingredienser

  • 3
    bananer
  • 2dl
    havregryn
  • 2dl
    dinkelmjöl
  • 2dl
    vetemjöl
  • 2dl
    frön, t ex solroskärnor, pumpafrön
  • 1–2tsk
    kanel
  • 2tsk
    bikarbonat
  • 1krm
    salt
  • dl
    yoghurt, fil eller soja/havre-baserad motsvarighet
  • 1msk
    honung eller sirap
  • kokosfett och pumpakärnor till formen

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.

2. Smörj en avlång brödform med kokosfett, strö gärna pumpakärnor i botten.

3. Blanda alla torra ingredienser. Mosa 2 bananer, rör ner dem, yoghurt och honung i mjölet.

4. Häll smeten i formen. Halvera den tredje bananen längst med, lägg den i formen och strö på pumpakärnor.

5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme eller tills brödet är genomgräddat.

6. Stjälp upp och låt svalna på galler.

7. Servera brödet som det är eller med smör/färskost, ost och marmelad.

Tips

Byt ut en del av fröerna mot nötter eller mandel. Brödet går jättebra att rosta och frysa om det skulle bli något över.

Dela det här receptet med dina vänner!