Banankaka med kaffe och choklad
Publicerat:
2017-10-23Tillagningstid:
Kaffe, choklad, nötter och banan är smaker som gjorda för varandra. En succékaka som håller sig saftig mycket länge. Perfekt att göra om du har bananer som håller på att bli övermogna.
Ingredienser
14portioner
- smör och kokosflingor till formen
- 100gsmör
- 1dlstarkt kaffe
- 3ägg
- 3dlströsocker
- 4små bananer 300-350 g skalad vikt)
- 50gvalnötter
- 75gmörk choklad
- 4dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
Kaffeglasyr
- 2dlflorsocker
- 1-2mskstarkt kaffe
- 1mskkokosflingor
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 2-liters form väl och strö i kokosflingor.
2. Smält smöret och gör starkt kaffe. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Mosa bananerna och blanda ner dem i äggvispet.
4. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
5. Rör ner smöret blandat med kaffe. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen 55–60 minuter. Prova med sticka att den är torr. Låt vila några minuter och stjälp sedan upp kakan.
6. Gör glasyren: Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock glasyr.
7. Bred ut på kakan och strö över kokosflingor.