Bananmuffins med havrekrisp

Bananmuffins med havrekrisp

Publicerat:

Tillagningstid:

Dessa amerikanska banana bread muffins blir extra saftiga om du använder övermogna bananer. Servera gärna med hasselnötscréme.

Ingredienser

8portioner

  • 3st
    övermogna bananer (ca 500 g)
  • 2st
    ägg (110g)
  • 2 ½dl
    brunt farinsocker (165 g)
  • ¾dl
    strösocker (50 g)
  • 2 ¼dl
    vetemjöl (145 g)
  • ½tsk
    salt
  • ¾tsk
    bikarbonat
  • ½tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    kanel, malen
  • ¾dl
    matolja (80 g)
  • 1tsk
    vaniljextrakt
  • 1dl
    mjölk (100 g)

Havrekrisp

  • 1dl
    havregryn (35 g)
  • 3msk
    vetemjöl (35 g)
  • 2msk
    strösocker (20 g)
  • ½tsk
    salt (5 g)
  • 1tsk
    bakpulver (5 g)
  • 35g
    smör, delat i mindre bitar

Till servering

  • hasselnötskräm (se separat recept)
  • rostade hasselnötter

Så lagar du

Havrekrisp

1. Nyp ihop smör, mjöl, socker, bakpulver, salt och havregryn till en smulig massa.

2. Täck massan med plast och ställ i kyl.

Muffins

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Blanda alla ingredienser förutom bananerna i en bunke. Rör till en jämn smet.

3. Mosa bananerna och tillsätt de till smeten.

4. Fördela smeten på 8 muffinsformar (ca 90 g per form), strö smultoppingen över muffinsen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills en provsticka är helt torr när du drar ut den.

5. Servera med hasselnötskräm och rostade hasselnötter.

Dela det här receptet med dina vänner!