Banh mi – Vietnamesisk baguette

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Banh Mi.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Banh mi är en vietnamesisk klassisk Street Food-rätt som visar på den mångfald av influenser som finns i Vietnam Street Food. Banh mi betyder helt enkelt bröd så vi kan kalla det en Vietnamesisk baguette. Här kommer min variant av Banh mi.

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    baguetter, 10-15 cm
  • 2
    avokado, färska
  • 1
    bifftomat, stor
  • 50 g
    sallad, efter tycke och smak
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 300 g
    rökt skinka, grillad kyckling, rostbiff eller pastrami
  • 10-12
    jordgubbar, färska
  • 2 msk
    srirachasås
  • ½ dl
    crème fraiche
  • 2 msk
    honung
  • 4 msk
    färskost
  • ½ dl
    leverpastej
  • 1 krm
    grovmalen svartpeppar

Picklade grönsaker

  • 1
    morot
  • en tredjedels
    rättika
  • ½ liter
    pickellag (lag 1-2-3 alltså 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten)

Så lagar du