Banoffeetårta med hallon
Publicerat:
2016-09-13Tillagningstid:
En enkel, härlig sensommartårta som räcker till många. Färdig kolakräm brukar finnas bredvid burkarna med kondenserad mjölk i butiken. Perfekt att ha hemma om man behöver fixa lite fika.
Ingredienser
25portioner
Botten
- 200gsmör, smält och avsvalnat
- 5dlströsocker
- 1mskvaniljsocker
- 4stägg
- 1nypa(or)salt
- 2mskstarkt kaffe
- 3dlvetemjöl
- 1dlkakao
Cheesecakekräm
- 7dlvispgrädde
- 300gnaturell färskost
- 2stdaimkakor, alt. annat godis, ca 2 dl
Topping
- 2burk(ar)kolakräm, karamelliserad mjölk
- 3stbananer, skivade
- 1literfärska bär (eller så mycket man vill)
Så lagar du
Det här receptet räcker till 1 långpanna på ca 30x40 cm, ca 25 bitar.
1. Sätt ugnen på 225°. Rör ner socker och ägg i smöret, ett i taget. Tillsätt resterande ingredienser, blanda till en slät smet.
2. Häll upp i bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm, jämna ut.
3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, kakan ska vara kladdig så håll koll mot slutet. Ibland tar det bara 12 minuter. Låt kakan svalna.
4. Vispa grädde och färskost fluffigt, rör ner daim.
5. Stryk ut kolakräm på tårtbotten, lägg på banan, klicka på färskostkräm och jämna till.
6. Toppa med bär och om du har, något grönt, t ex mynta, ätbara blommor eller citronmeliss.