Banoffeetårta med hallon

Banoffeetårta.

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel, härlig sensommartårta som räcker till många. Färdig kolakräm brukar finnas bredvid burkarna med kondenserad mjölk i butiken. Perfekt att ha hemma om man behöver fixa lite fika.

Ingredienser

25portioner

Botten

  • 200g
    smör, smält och avsvalnat
  • 5dl
    strösocker
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 4st
    ägg
  • 1nypa(or)
    salt
  • 2msk
    starkt kaffe
  • 3dl
    vetemjöl
  • 1dl
    kakao

Cheesecakekräm

  • 7dl
    vispgrädde
  • 300g
    naturell färskost
  • 2st
    daimkakor, alt. annat godis, ca 2 dl

Topping

  • 2burk(ar)
    kolakräm, karamelliserad mjölk
  • 3st
    bananer, skivade
  • 1liter
    färska bär (eller så mycket man vill)

Så lagar du

Det här receptet räcker till 1 långpanna på ca 30x40 cm, ca 25 bitar.

1. Sätt ugnen på 225°. Rör ner socker och ägg i smöret, ett i taget. Tillsätt resterande ingredienser, blanda till en slät smet.

2. Häll upp i bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm, jämna ut.

3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, kakan ska vara kladdig så håll koll mot slutet. Ibland tar det bara 12 minuter. Låt kakan svalna.

4. Vispa grädde och färskost fluffigt, rör ner daim.

5. Stryk ut kolakräm på tårtbotten, lägg på banan, klicka på färskostkräm och jämna till.

6. Toppa med bär och om du har, något grönt, t ex mynta, ätbara blommor eller citronmeliss.

Dela det här receptet med dina vänner!