Bär i vingelé & Mandelbollar

Bär i vingelé & Mandelbollar

Ingredienser

10portioner

<b>Vingelé<b/>

  • 5
    gelatinblad
  • 5dl
    sött vitt vin
  • 3msk
    strösocker
  • 250g
    färska jordgubbar
  • 500g
    färska eller frysta bär, gärna blandade t ex hallon, björnbär och blåbär

<b>Mandelbollar<b/>

  • 200g
    mandelmassa
  • 1msk
    äggvita
  • finrivet skal av 1 citron
  • 50g
    skalad, hackad mandel

Så lagar du

1. <b>Vingelé</b>: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 min.

2. Häll ¾ dl av vinet och sockret i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i vinet på svag värme. Ta från värmen och tillsätt resten av vinet. Rensa bären. Skär jordgubbarna i bitar. Varva bären i små glas. Använder du frysta bär läggs de i frysta. Häll på vinblandningen och låt stelna i kyl 2-3 timmar.

3. <b>Mandelbollar</b>: Sätt ugnen på 200?.

4. Blanda mandelmassa, äggvita och citronskal. Gör en rulle och dela den i 12 bitar. Rulla kulor och rulla dem sedan i hackad mandel.

5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de fått fin färg och de ska vara mjuka i mitten.

Dela det här receptet med dina vänner!