Barbaribröd

Tillagningstid:

Barbaribröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Barbaribröd är en favorit i Iran. Brödet är luftigt med en frasig skorpa. Passar lika bra att serveras vid soppan, med en god röra eller till frukost. Receptet blir två bröd.

Ingredienser

  • 1
    påse torrjäst (12 g) eller 1 färsk jäst (50 g)
  • 5 dl
    ljummet vatten
  • ca 12-13 dl
    vetemjöl
  • 2 tsk
    salt

Pensling

  • 1 dl
    vatten
  • 1 tsk
    socker
  • 1 tsk
    olja
  • 1 msk
    mjöl

Garnering

  • sesamfrön
  • 1 tsk
    nigellafrön (små svarta kryddiga frön, går att uteslutas eller ersättas med svarta sesamfrön)
  • 2 msk
    mannagryn att strö på plåten

Så lagar du