Bärdessert med rostad mandelmassa

Bärdessert med rostad mandelmassa

Publicerat:

Tillagningstid:

Sötsyrlig bärdessert som ordnas på ett kick.

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    vispgrädde
  • 1,5dl
    turkisk yoghurt
  • 1msk
    florsocker
  • ½st
    lime, finrivat skal
  • 2dl
    färska bär, t.ex blåbär eller hallon

Till dekoration

  • 100g
    mandelmassa

Så lagar du

Mandelmassan

1. Sätt ugnen på 225°C. Grovriv mandelmassan på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen cirka 4 minuter, håll koll under tiden för det går snabbt. 

Gräddblandningen

1. Vispa grädden och rör ned yoghurt, florsocker och det finrivna limeskalet.

2. Varva gräddblandningen med bären i portionsglas, dekorera med färska bär och rostad mandelmassa och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!