Bärpaj med vit choklad

Bärpaj med vit choklad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Baka utan ugn. En favoritpaj som passar lika bra till hallon och blåbär som till jordgubbar eller björnbär.

Ingredienser

8 - 10portioner

Botten

  • 200g
    digestivekex
  • 100g
    smör

Fyllning

  • 175g
    vit choklad
  • 1dl
    vispgrädde
  • 1burk(ar)
    mascarpone (250 g)
  • 1st
    ekologisk lime, finrivet skal + 1-2 tsk saft

Garnering

  • 500g
    hallon, blåbär eller andra bär
  • 25g
    hyvlad vit choklad
  • strimlor av limeskal

Så lagar du

Med det här receptet får du 8-10 bitar paj.

1. Smula digestivekexen gärna i en matberedare. Smält smöret och häll det över smulorna. Tryck ut smulorna i en låg pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Ställ i kyl tills den stelnat

Fyllning

1. Hyvla 25 g choklad till garneringen. Hacka resten av chokladen (175 g) fint.

2. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills den smält, rör sedan ner mascarpone i den smälta chokladen.

3. Rör ner  finrivet limeskal och limesaft. Låt svalna något innan du fördelar krämen i den kalla bottnen. Garnera med färska bär och hyvlad vit choklad och ev strimlor av limeskal.

Dela det här receptet med dina vänner!