Bearnaiseomelett med riven mandelpotatis och oxfilé

Bearnaiseomelett med oxfilé och mandelpotatis.

Publicerat:

Lyxig omelett som innehåller det godaste du kan tänka dig: Oxfilé, mandelpotatis och smak av bearnaise.

Ingredienser

2 portioner

  • 2 st
    ägg
  • 2 msk
    grädde
  • 1 tsk
    dragon i vinäger
  • 2 dl
    finriven mandelpotatis, förkokt
  • 0,5 st
    schalottenlök
  • 2 msk
    finriven parmesanost
  • 350 g
    oxfilé

Grundsås

  • 100 g
    skirat smör
  • ½ liter
    grädde
  • 2 dl
    crème fraiche

Smaksättning sås huvudrätt

  • hälften av grundsåsen (spara resten till äggbiten i länk nedan)
  • 1 msk
    kalvfond
  • 1 tsk
    dragon
  • 1 tsk
    mald pepparmix (lika delar grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar)

Så lagar du