Beef ribs och St. Louis cut ribs

Beef ribs och St. Louis cut ribs.

Publicerat:

Tillagningstid:

Johan Åkerberg och Johan Fritzell är grill- och rökmästarna som gästar Timjan, tupp och tårta. Två varianter revben med inspiration från USA som får det att vattnas i munnen.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • ca 2kg
    beef ribs
  • ca 2½kg
    St Louis cut ribs
  • 1dl
    grovt salt
  • 1dl
    svartpeppar, grovmalen
  • 1msk
    paprikapulver

Spray

  • ½ sprayflaska
    äppeljuice
  • ½ sprayflaska
    äppelcidervinäger

Så lagar du

1. Börja med att blanda ihop salt och peppar, lyft ur hälften och blanda den halvan med paprikapulvret, all rub kommer INTE gå åt, spara till senare.

2. Krydda beef ribs med salt och pepparblandning och St Louis cut med salt, peppar och paprikablandning.

3. Lägg in ribs i smokern/grill/ugn på ca 110-125°C i 3-4 timmar, öppna INTE smokern, se bara till att hålla temperaturen jämn.

4. Öppna smokern efter 3-4 timmar och kolla på ”barken”, spraya med spray och stäng, gör detta var 30-40 minut och se till att hålla jämn temperatur i smokern.

5. När St Louis cuts kommit upp till 85°C i köttet, ta ut, pensla med aprikos/jalapenoglaze och lägg i kylbox och låt vila i 1-2 timmar innan den serveras.

6. När Beef Ribs kommit upp till 90-95°C, ta ut och lägg i kylbox och låt vila i 1-2 timmar innan den serveras.

Dela det här receptet med dina vänner!