Belgiska våfflor

Belgiska våfflor med grädde, kiwi och jordgubbar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Krispiga och lyxiga. Det här är min favoritsmet till belgiska våfflor. Du väljer om du vill servera med söta eller salta tillbehör, gör du salta kan du hoppa över vaniljsocker i smeten. Ha roligt och låt fantasin flöda när du väljer topping. Passa på att rensa kylen och låt gästerna toppa sin egen våffla.

Ingredienser

4portioner

  • 3
    ägg
  • dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    salt
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1
    citron, zesten
  • 4dl
    mjölk
  • 1dl
    vichyvatten
  • 120g
    smör, smält + smör till pensling
  • ½dl
    florsocker, till servering

Så lagar du

1. Separera äggula och vita i varsin skål.

2. Blanda samtliga torra ingredienser.

3. Vispa ner tre fjärdedelar av mjölken, smör och äggulor och rör till en jämn smet.

4. Tillsätt resterande mjölk och vatten.

5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.

6. Grädda i hett våffeljärn, penslat med smör. Pudra med florsocker innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!