Beppes creamed corn

Beppes creamed corn

Publicerat:

Tillagningstid:

Låt majsen koka med vitlök och grädde, smaksätt med lime, chiliflakes och koriander och du har sommarens godaste grilltillbehör.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 1burk(ar)
    majs (340 g)
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    smör
  • 2krm
    chiliflakes
  • 3dl
    vispgrädde
  • ½
    lime
  • ½kruk(or)
    koriander
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Häll av vattnet från majsen. Skala och riv vitlöksklyftan.

2. Fräs vitlöken och stek tillsammans med majsen i smör på låg värme. Tillsätt grädden och låt sjuda i ca 10 minuter.

3. Häll över hälften av majsgrädden i en mixer och kör tills det har blivit finmalt. Blanda sedan ihop det med de omixade majsen och koka ihop till en krämig konsistens.

4. Smaksätt med limezest, finhackad koriander och chiliflakes. Smaka av med salt och svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!